MTÜ Võidusõiduabi

Pärast pikka ja ebaselget ootamist on meie regiooni riikide valitsused andnud loa taas korraldada avalikke üritusi. Osaliselt on need küll piirangutega reguleeritud, kuid võistlustegevused saavad toimuda.

Kevad ja suve algus tõid kaasa üha uusi kalendrisse kantud võistluste tühistamisi või edasilükkamisi. Esimese võistluse said korraldada soomlased. Kemora võistlus pidi olema algselt nende meistrivõistluste 3. etapiks, kuid nüüd sai hoopis hooaja avavõistluseks.

Selle toimumine oli pikalt küsimärgi all. Algne korraldaja HelRC loobus sellest- klubi eelarve on niru ja majanduslik risk kriisijärgse ning korralduslikke piiranguid täitva võistluse korraldamisel on suur. Viimasel hetkel võttis korraldamise enda peale West Coast Racing Club, kes tavapäraselt korraldab Alastaros toimuvat etappi ning on partneriks ka Pärnus auto24ringil toimuval võistlusel.

Juuni lõpus oli Soomes võimalik võistlust korraldada nii, et nii raja/ võistlejate poolel kui ka pealtvaatajate poolel on kummalgi maksimaalselt 500 inimest, kes omavahel kokku ei puutu. 74 registreerunud võistlejat (tavapäraselt on Soomes neid üle 120) sundis muutma võistluse ühepäevaseks. Laupäeval toimusid ilma publikuta kõikide klasside treeningsõidud. Kuna külgvankreid tuli kohale vaid 4 meeskonda, siis neile tehti laupäeval ka kvalifikatsioon ja nende ainus võistlusstart.

Pühapäeval oli üritus avatud ka publikule ning toimusid soolorataste kvalifikatsioonid ja kaks starti igale klassile. 2020 hooaja avavõistlus jättis hulga toredaid mälestusi: suurepärane ilm; põnevad võistlused kohtade pärast igas stardis; vähe kukkumisi ning ükski neist ei vajanud arstide sekkumist.

Tubli arengu on teinud Jäneda neiu Maria Saluste. Ainsa eestlasena Soome MV-l startinud Maria oli Mini GP klassis kõikidel treeningutel kiireim. Mõlemas võistlussõidus suutis siiski kogenud Luukas Klemetti teda napilt edestada.

Juuni viimasel nädalal tehti SMLi ringrajakomisjonis otsus, et algselt järgmisse hooaega lükatud Kymiringi etapp peetakse ikkagi sellel aastal. Võistlus toimub 28.-30. augustil ja osalevad kõik klassid. Kes tahab teha tutvust tulevase MM- rajaga, see tuleb kohale!

Eesti ringrajasõidu hooaeg saab alguse 18.-19. juulil kui Pärnus auto24ringil sõidetakse Eesti ja Balti MV esimene etapp.

Kommenteerimine on suletud.